Priča o inovacijama

Rođenje Hoovera i prvog usisivača na svetu

Kutija, ventilator, svilena jastučnica i štap - tako je izgledao prvi usisivač u istoriji. Ideja koja je ove jednostavne elemente pretvorila u jedan od najrevolucionarnijih aparata prošlog veka pripada James Spangler-u, noćnom čuvaru u New Berlin, Ohio, koji je bolovao od astme i bio umoran od muka sa prašinom koja se podizala u radnji u kojoj je radio. James je patentirao ovaj izum i sanjao o tome da ga donese u svaku kuću u Americi. Trebao mu je neko ko je verovao u njegov projekat, sa sredstvima i sposobnošću da ga izvrši.

 

On je odlučio da pošalje ovaj prvi, rudimentaran usisivač njegovoj rođaci, Susan Hoover - potez koji mu je napravio veliko bogatstvo.  Susan ga je isprobala na nekoliko dana u svojoj kući, što je bilo dovoljno da ga entuzijastično podrži. Pokazala je i svom mužu, Wiliam Hoover, vlasniku male radnje koja je proizvodila kožne proizvode i prodavala ih u New Berlin. Godine iskustva na tržištu su mu omogućile da bude dobro upoznat sa tržištem. Kao preduzimač širokih pogleda, on je odmah osetio enorman potencijal ovog "štapa iz budućnosti". Kupio je patent i otpočeo proizvodnju, čime je osnovana kompanija sa imenom - The Hoover Company. Bila je to 1908. godina.

Mala fabrika je u početku proizvodila samo 6 usisivača dnevno, ali zahvaljujući mogućnosti za besplatnu probu, broj mušterija se uvećavao iz dana u dan, a industrijska razmera proizvodnje je morala da zadovolji tražnju. Za veoma kratko vreme, reč "hoover" je postala zvanični deo engleskog jezika, sinonim "čišćenja sa usisivačem". I danas se tako koristi.

Hoover danas nudi standarde budućnosti

Svetska novost širom sveta. Tokom decenija rada, Hoover osniva novu kompaniju u Londonu i otvara različite fabrike širom Ujedinjenog Kraljevstva i Evrope. Kasnije se širi na Aziju i Afriku. To je samo početak jedne velike grupe, sa brendom koji se izdvaja po svom neprestanom radu i rešenjima koja diktiraju trendove putem lepih, funkcionalnih i veoma inovativnih aparata.

1926. godine Hoover je prva kompanija koja je proizvela električni uspravni usisivač. 1936 je patentirao fleksibilno crevo koje će postati standard svim modernim usisivačima. 1946 je otpočeo sa proizvodnjom cilindričnih usisivača. 1948 je počeo širenje na druge sektore, počevši od proizvodnje veš mašina a potom i drugih velikih kućnih aparata za čišćenje, kuvanje i hlađenje. Hoover Grupa se konstantno širila do 1980-ih godina, kada se kompanija potpuno reorganizovala u proizvodnom i poslovnom smislu. 

Na kraju dugog spajanja i procesa inkorporacije, Candy je kupio Hoover European Appliances Group 1995. godine sa svim ekskluzivnim pravima na Hoover brend u Evropi, Severnoj Africi, bliskom istoku i zemljama bivše SSSR.

Strast za dizajnom i tehnologijom.

100 godina Hoover-a

2008. godine, Grupa je proslavila prvi vek Hoovera specijalnom serijom proizvoda koji su predstavili najviši nivo inovacije, performansi i pažnje na detaljima. Tokom cele 2008, svi Hoover proizvodi i komunikacioni materijali su imali oznaku “Slavimo 100 godina” - dostignuće kojim može da se pohvali jako mali broj brendova.

Maksimalne performanse u svim formatima

Slavlje za stotu godišnjicu brenda je došlo do kraja, ali lansiranje vrhunskih tehnologija se nastavlja. Istraživanje i razvoj su fokusirani na pravljenje tehnologija koje pružaju izvanredne performanse na svim poljima.

Rekordan kapacitet

Hoover drži rekord u kapacitetu standardnih veš mašina sa velikim kapacitetom - 13 kg. To je Dynamic Mega, koja u verziji mašine za pranje i sušenje može da opere do 13 kg, a osuši do 8 kg - suštinski dupli kapacitet od prosečne mašine za pranje i sušenje. Maxi kapacitet je takođe dostupan za rerne (do 78 litara) i mašina za pranje sudova (do 16 kompleta).

4A klasa kod usisivača

Energetske nalepnice Hoover usisivača obiluju klasom 4A, što znači najbolja energetska efikasnost, efikasnost filtracije i sposobnost uklanjanja prašine sa tepiha i tvrdih podova, u kombinaciji sa izuzetno niskim nivoom buke pri radu. Odličan ezultat se postiže zahvaljujući multiciklonskoj Airvolution™ tehnologiji, koja koristi centrifugalnu silu velikog broja malih ciklona kako bi razdvojila vazduh od prašine koja se potom gura u posudu, čime se sprečava blokada filtera i zadržava konstantan rad usisivača. Kod pojedinih modela postojii PACT tehnologija (Power Active Compression Technology) koja omogućava da kompresuje prašinu u jednu desetinu zapremine. Na taj način se stvara mala cigla prašine, smanjuje na minimum rastapanje prašine u vazduh kada se posuda otvori.

Tihi rad

Najbolje performanse ne moraju nužno biti i najglasnije. U slučaju novog A-Cubed silence uisisvača, nivo buke ide nisko do 62 dB, što znači da ovaj usisivač možete koristiti u bilo koje doba dana i noći, bez uznemiravanja komšija ili ukućana. Za velike aparate, Hoover je osmislio Silent Inverter tehnologiju, a potom i Perfect Silent Inverter nešto kasnije. Veš mašine sa Perfect Silent Inverter motorima, kao neke iz Dznamic Mega i Dynamic Next serija prave buku od samo 48 dB tokom pranja, što je približno polovina jačine zvuka tradicionalnih veš mašina. 

Nova generacija mašinskog pranja

Digitalna evolucija: bežična kontrola aparata

U eri smartfona i konstantne povezanosti, Hoover je ponovo ispred svog vremena i predstavlja kompletan asortiman veš mašina, mašina za sudove, frižidera, rerni, aspiratora i ploča koje mogu biti kontrolisane putem mobilne Hoover Wizard aplikacije. Povezanost je putem wi-fi mreže na One Fi modelima, i NFC na One Touch modelima.